divendres, 17 de febrer del 2017

Els ex-alumnes

Aquesta setmana ens han vingut a veure cinc ex-alumnes que van acabar 4t d'ESO el curs passat al Nou Patufet per explicar-los la seva experiència durant els primers mesos de Batxillerat. Vam pensar tant els nois i noies com jo que havia de ser una bona idea saber de primera mà com viuen el canvi d'etapa els alumnes quan surten de la nostra escola.

 

Van venir alumnes dels diferents batxillerats i de centres diversos. La xerrada estava pensada per a que els alumnes de 3r resolguessin dubtes al voltant de la preparació amb què se surt del Nou Patufet per a poder afrontar amb èxit un Cicle Formatiu o un Batxillerat. Expressament, vaig triar alumnes d'una classe amb característiques semblants a la dels vostres fills i filles, perquè els fos més fácil veure-s'hi reflectats. Penso que la xerrada va ser positiva, però prefereixo que siguin els vostres fills els qui us parlin de tot el que van explicar-los.

 

Tal i com us comentava l'altre dia, l'objectiu és que la certesa que tenim a l'Escola de la bona preparació amb què acaben l'ESO els alumnes del Nou Patufet us sigui transmesa a vosaltres, pares i mares, i als vostres fills. Aquesta certesa, com us deia, ens la proporcionen els bons resultats en les proves diagnòstiques de les competències bàsiques, l'èxit dels alumnes quan se'n van, tant els que fan Batxillerat com els que fan Cicles (sempre i quan treballin i s'ho prenguin seriosament, és clar), i la nostra pròpia observació de l'evolució dels nens.

 

En qualsevol cas, com que entenem que és necessari que siguin conscients d'aquests aprenentatges, hem volgut prendre decisions que col·laborin a aconseguir-ho. Per tant, a partir d'ara, al final de qualsevol tema de qualsevol matèria, els demanarem que dediquin una estona a escriure unes conclusions en les quals s'expliquin a ells mateixos allò que han après. La recopilació d'aquesta feina serà una bona eina per a reflexionar sobre tot allò que han après i també sobre tot allò que no hagin après.

 

Seguim treballant.

 

 


1 comentari: